Adobe InDesign

Adobe Indesign is een programma om tijdschriften, kranten en folders in op te maken. Opmaken betekent ‘het klaarzetten van het document om te publiceren of af te drukken’. Denk hierbij aan boeken, tijdschriften en digitale publicaties. Met InDesign verzamel je dus al jouw plaatjes op één plaats en voeg je er tekst, paginanummers en inhoudsopgaves aan toe. Maar ben jij bekend met alle mogelijkheden? Wil jij ook een Adobe InDesign specialist worden? Veel bedrijven kiezen ervoor om de vormgeving en opmaak van hun communicatie uitingen als flyers, brochures en posters zelf op te pakken. De afstemming met het externe bureau kan overgeslagen worden. De snelheid blijft in het proces en kosten bespaard.

Training Adobe InDesign - IPro Training NL

Programma

1. DE INTERFACE
Documenten openen, beheren en rangschikken, navigatie, een nieuw document aanmaken, marges, kolommen.

2. TEKST EN TEKSTKADERS
Tekst typen, kopiëren en plakken of plaatsen, tekst verbinden, speciale en onzichtbare tekens, teken- en alineastijlen, het werken met tabstops, opsommingen en genummerde lijsten, automatische paginanummering.

3. KADERS
Illustraties/ beelden plaatsen en aanpassen, opties kader, tekstomloop.

4. KLEUR, VORMEN, LIJNEN EN OBJECTSTIJLEN
Inleiding in de kleurenleer, RGB, CMYK en PMS-kleuren, de panelen ‘Kleur’, ‘Stalen’ en ‘Verloop’, vormen, transformaties (schalen, roteren, schuintrekken en spiegelen), hoekopties, de gereedschappen ‘Pen’ en ‘Schaar’, referentiepunt, Adobe kleurthema’s

5. PAGINA’S EN MASTERS
Het paneel Pagina’s, typische elementen op basispagina’s, linialen, marges en kolommen, rasters en hulplijnen, een layout maken met behulp van hulplijnen, het werken in lagen.

6. EXPORT EN DRUKKLAAR
Prepress, kleurgescheiden weergave, Preflight-profielen, export naar PDF en andere bestandsformaten, een pakket maken.

Doelgroep

Ben je dagelijks bezig met Adobe InDesign? Ben jij secretariaatmedewerker, marketingmedewerker, communicatiemedewerker of zzp’er? Dan is deze training helemaal gemaakt voor jou.

Resultaat

Na afronding van deze training Adobe InDesign heb je geleerd om flyers, brochures vorm te geven. Je bent bekend met de fundamentele principes van Adobe InDesign als kaders en inhoud, typografische mogelijkheden, stramienpagina’s, stijlen en effecten. Ook heb je meer geleerd over de toepassing van vormen en kleuren en het klaarmaken van een PDF voor de drukker.

Let op! We gaan ervan uit dat je zelf je laptop meebrengt met de Adobe Applicatie die je nodig hebt. Eventueel kan je een volledig werkende trial-versie van Adobe installleren.

Informatie

Je kan Marcel G. Buijs benaderen per telefoon op 0636 1944 52 of via de mail op info@iprotraining.nl. Je kan je vragen stellen over jouw specifieke situatie. Ben je nog niet overtuigd? Klik nog even verder.

Trainingslocaties

Den Haag, Deventer, Eindhoven en Groningen.