De sterke opkomst van LinkedIn, Social Selling en Storytelling veranderen het verkoopproces enorm. Waar het in het verleden vooral ging om offline zichtbaarheid bij de (potentiele) klanten is het nu en combinatie van offline en Online. Inkopers in een zakelijke omgeving starten hun koopreis bijna altijd online. Ze maken een keus voor een beperkt aantal leveranciers op basis van online zichtbaarheid. Als je je commerciele digitale omgeving goed hebt ingericht kan je op een conversie rekenen. Denk aan een informatieverzoek van een potentiele klant. Of aan een download van een white paper. Of de klant neemt telefonisch contact met je op. Dit is pas het begin! Koopbeslissingen neemt een klant pas in een volgende fase. Persoonlijk contact via een sociaal netwerk bijvoorbeeld. Een commerciële vaardigheden Online Training kan jou snel verder brengen!

Commerciële vaardigheden Online Training

Deze training commerciële vaardigheden Online duurt een dag. Deze trainingsdag is opgesplitst in 3 blokken van elk 2 uur. In deze training draait het om verkoopkansen herkennen en hierop inspelen. De commerciele reis van een klant start steeds vaker online. Daar haken we met deze training op aan. We gaan werken aan je commerciele vaardigheden online jouw potentiele klant online al te helpen. Het doel van deze training is om jouw bewustzijn en jouw houding beter te laten aansluiten op de online reis van de klant. Welke onderdelen zitten er in de training:

 • Nieuwe vaardigheden als social selling, storytelling en andere creatieve technieken koppel je aan commerciele vaardigheden.
 • Persoonlijkheidskenmerken herken je van jezelf sneller in het online verkoopproces. Je maakt ze op authentieke wijze onderdeel van jouw commerciele vaardigheden.
 • Vaardigheden als netwerken, telefoneren, adviseren, presenteren, offreren en onderhandelen blijven onveranderd belangrijk en behandelen we ook online.
 • Theorie kopplen we aan vaardigheden in praktijk. We oefenen, cases en rollenspellen.
 • Leer je klant verrassen met inzichten hij zelf nog niet heeft kunnen bedenken of online heeft kunnen vinden.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor professionals die regelmatig onine contact hebben met (potentiele) klanten. En die hun online commerciële vaardigheden willen verbeteren. Die met minder inspanning meer willen bereiken. Je hoeft niet meer alle (potentiele) klanten langs met de auto. Je gaat deze klanten online bezoeken!

Resultaat

 • Commerciele vaardigheden kan je ook online nu slim inzetten
 • Koopsignalen herken je nu ook online 
 • Met lef speel je hier actief op in
 • Bewust ben je van je eigen kennis, vaardigheden en gedrag rondom helpen inkopen
 • JMisverstanden onderscheid je van koopbezwaren online
 • Ambassadeur ben je geworden om jouw bedrijf positief te ‘verkopen’

Trainingslocaties

Den Haag, Deventer, Eindhoven en Groningen.