Helpdesk of Servicedesk

Veel ICT Organisaties hebben een helpdesk of een servicedesk. Klanten komen daar terecht met vragen en/ of opmerkingen over foutmeldingen, updates, handleidingen etc. Soms is het niet duidelijk of er een internetprovider of een softwareleverancier bij betrokken dient te worden. De klant wil dan graag alles uit handen geven met het idee dat het probleem opgelost wordt. Dat kan maar zo spanningen geven omdat je wil vermijden dat je een doorgeefluik wordt. Hoe zorg je ervoor dat de helpdeskmedewerkers deze situaties goed inschatten? Is dit herkenbaar binnen uw organisatie? Lees dan meer over onze Helpdesk of Servicedesk Training.

Wens

Het vertoonde gedrag van de medewerkers van de helpdesk komt soms niet overeen met waarden van de Organisatie. Waarden als oplossingsgericht werken, proactief werken en ontzorgen komen soms onvoldoende uit de verf. Dit willen we WEL heel graag.

Doelstelling

Veel ICT Organisaties willen een klantbeleving waar ontzorgen centraal staat. De één interpreteert dat van A-Z alles uitzoeken en doen. De ander legt het kort en goed eenmalig uit aan de klant. We willen een echte focus op klantvriendelijkheid en rekening houden met de andere kant van de lijn. De feedback is nog wel eens dat er niet genoeg begrip wordt getoond voor de situatie. Het is nog niet zozeer dat klanten niet geholpen worden maar ze voelen zich niet helemaal goed begrepen en gehoord. Aan de kant van de servicedesk zeggen ze dan dat de klant het niet begrijpt.

Helpdesk of Servicedesk Training

We zetten graag een helpdesk/ servicedesk training op voor onze klanten. Het doel van zo´n training is om vanuit de klant te denken en niet vanuit de techniek. Het idee is om kernwaarden van de organisatie terug te zien bij de helpdesk/ servicedesk medewerkers. Ook als je te maken krijgt met moeilijke klanten, geïrriteerde klanten en misschien zelfs agressieve klanten. In deze helpdesk/ servicedesk training gingen we aan de slag met bewustwording, mindset en vaardigheden op klantcontactniveau. Want wij denken dat het gedrag van de helpdesk/ servicedesk medewerkers wel zo te sturen is dat het gaat werken voor medewerkerk, klant en organisatie.

Informatie

Wil jij ook helpdesk/ servicedesk medewerkers die de klant ontzorgen? Bel 0636 194 452 of mail info@iprotraining.nl en vraag naar Marcel G. Buijs van IPro Training NL en verken samen de mogelijkheden. Kijk je liever nog even verder? Klik dan hier.