Een training projectmanagement volgen is een waardevolle investering in jezelf. Niet allen zakelijk werken we veel projectmatig maar privé doen we dat ook. Het is wijs om van tevoren na te denken welke kant van projectmatig werken jij wil ontwikkelen. ‘Project management’ is een zeer breed gebied. Wil jij je ontwikkelen aan de:

 1. Technische kant? Werken binnen de beschikbare tijd en budget.
 2. Innovatieve kant? Om op een vernieuwende manier met innovatieve oplossingen te komen met een bewezen succesvolle methodiek.
 3. Mens kant? Nieuwe methoden en technieken leren om mensen te motiveren en te activeren om jouw projectdoelen sneller te halen.

Wij verzorgen een Incompany training project management vaardigheden op kantoor bij klanten. We kunnen zo helemaal inzoomen op de specfieke kenmerken van de klantorganisatie.

Soft Skills

In deze post gaan we in op de Mens kant van projectmatig werken. Jouw projectmanagement vaardigheden die kunnen bepalen welke kant het project opgaat, de goede wat ons betreft. In de praktijk worden dit ook wel de zachte vaardigheden genoemd. Niet de mooiste naam want besluiten nemen die voor veel mensen verstrekkende gevolgen hebben zijn niet ´soft´. Het is van belang dat je als projectleider in je kracht staat. Direct al bij de aftrap van het project. Bij het accepteren van de opdracht!

Voor aanvang van het project

Veel projecten gaan eigenlijk al fout voordat ze überhaupt begonnen zijn. Helaas kennen we allemaal wel een voorbeeld. De opdracht die je nooit had moeten accepteren omdat er onvoldoende support van de opdrachtgever was. Onvoldoende middelen beschikbaar waren. Het tijdspad niet haalbaar was. Wees niet te gretig in deze fase maar juist uiterst kritisch. Neem je tijd zodat je een scherp projectvoorstel opstelt en uitwerkt.

Creativiteit

Om een project tot een succes te maken is heel fijn als je over een gezonde dosis creativiteit beschikt. In de praktijk gaat er altijd van alles mis waar niemand aan gedacht lijkt te hebben. Ga daar op een flexibele en creatieve manier mee om. Niemand zit op problemen te wachten en het is dat fijn als de projectleider in creatieve oplossingen denkt. Ontstijg de realiteit en ´droom´ hardop waar we met zijn allen naar toe gaan.

Samen

Samen is alles. Benadruk dat we het met zijn allen moeten doen. We hebben iedereen nodig en dan zou het ook heel fijn zijn als mensen meewerken in plaats van tegenwerken. En als ze (onbewust) tegenwerken dat ze dat dan durven zeggen. Met jou in gesprek gaan. Zodat de zorgen of twijfels weggenomen kunnen worden. Maar het gaat ook om het zorgvuldig samenstellen van je project team en daarbinnen creëren van energie en commitment. Hierdoor worden doelen sneller behaald en zijn trajecten beter te evalueren.

Incompany

Wij bieden een Incompany training projectmanagement vaardigheden aan die meerdere dagen in beslag neemt. Bij een groot energieconcern in Rotterdam ging het om 3 dagen waarvan de laatste een terugkomdag is. Bij een voedingsmiddelenbedrijf in Gouda ging het om 5 dagen verspreid over een periode van 3 maanden. Tijdens deze meerdaagse In company training projectmanagement vaardigheden leer je de principes van projectmatig werken. Die principes ga je toepassen bij het definiëren en opzetten van je eigen project. De volgende vaardigheden ga je ontwikkelen:

 • Definiëren + opzetten van een project
 • Projectteam samenstellen
 • Monitoren van de projectvoortgang
 • Cirkel van invloed onderscheiden
 • Eigen kwaliteiten als projectleider (beoordelen)
 • Omgaan met weerstand
 • Draagvlak creëren
 • Projectmedewerkers motiveren + activeren

Meer info

Heb je ook interesse in een Incompany training projectmanagement vaardigheden bij jou op kantoor? Wil je leren hoe je projecten planmatig aanpakt? En hoe je ervoor zorgt dat mensen en middelen op elkaar zijn afgestemd? Maar ook over wie je zelf bent, over je rol in een team en hoe je daar met je communicatie rekening mee houdt? Doe dan deze module projectmanagement vaardigheden en ontdek hoe je resultaatgerichter en effectiever kunt werken.

Neem contact op met IPro Training NL. Mail naar info@iprotraining.nl of bel 06 36194452 en vraag naar trainer Marcel G. Buijs, hij vertelt je graag meer.