Projectmanagement – Structuur + Organisatie

Lees een aantal zakelijke artikelen en de kans is groot dat je het woord projectmanagement tegenkomt. Om te beginnen bestaat het woord projectmanagement uit twee afzonderlijke woorden. Het eerste woord project staat voor een klus of een taak met een limiet. Een limiet in tijd, geld en/ of andere resources. Het tweede woord management is het proces van het analyseren van een situatie. Maar ook van het maken, uitvoeren en beheersen van je project. Beheersen betekent dat je kijkt naar het huidige resultaat en het gewenste resultaat. Bij een project zijn ook meerdere mensen betrokken. De leider van een project wordt projectleider genoemd maar ook projectmanager en projectontwikkelaar zijn gangbaar. Bij de verschillende deelprojecten horen teams en teamleiders.

Training Projectmanagement - Strucutuur en Organisatie - IPro Training NL
Talent Triangle van het Project Management Institute (PMI)

Programma

Ben jij bekend met projectmanagement? Maar heb je nooit de tijd genomen om een training hierover te volgen? Een goede projectopzet levert je tijd, geld en energie op. En zeker ook minder onzekerheden. Tijdens deze training bespreken we:

 • De voorbereiding, planning, coordinatie en de afronding van een project.
 • Leiderschapsstijlen, conflicthantering en de dynamiek in groepsprocessen.
 • Hoe je projectplan opstelt en wat er nodig is om goed van start te gaan.

Er worden actuele uitdagingen in projectmanagement besproken. Deze uitdagingen koppelen we aan jouw praktijkervaring. Ook zal er een theoretische kader besproken worden. Deze theoretische inzichten gaan je in de praktijk veel opleveren. Heb jij een voorbeeld van en projectplan? We gaan ook de slag met jouw projectplan. Je kan daar van de trainer tijdens de training feedback op krijgen. Wellicht heb je zelf al wel vragen waar je nu tegenaan loopt? Jouw praktijksituatie is leidend in deze training dus breng vooral jouw verschillende (probleem) situaties in.

Doelgroep

Deze training projectmanagement structuur + organisatie is opgezet voor (aanstaande) projectmanagers. Maar ook voor projectmedewerkers die gaan starten met het zelfstandig opzetten van een project. Of projectteammederwerkers die meer willen leren hoe een projectteam functioneert.

Resultaat

 • Projecten kan je goed formuleren en faseren
 • Probleemsituaties schat je goed en in analyseert het juist
 • Je beheerst je projecten op een herkenbare en overzichtelijke manier
 • Projectplannen maken en activiteiten plannen gaat je goed af
 • Juiste methoden en technieken pas je toe om projecten succesvol te leiden
 • Projectstructuur, projectorganisatie en projectplanning zet je op
 • Leiderschapsstijlen herken je en pas je effectief toe ook in conflictsistuaties
 • Basisprincipes van teamontwikkeling zet je slim in

Informatie

Je kan Marcel G. Buijs benaderen per telefoon op 0636 1944 52 of via de mail op info@iprotraining.nl. Je kan dan je vragen stellen over jouw specifieke situatie. Herken je jezelf niet in deze doelgroep? Kijk dan eens hier.

Trainingslocaties

Den Haag, Deventer, Eindhoven en Groningen.